• Imate pitanje? (011) 805-29-34 (063) 468-438
    (069) 1779-206
  • MiboPlast lokacija Smederevski put 24, Grocka, Beograd
  • Besplatan upit

ALUMINIJUMSKA (ALU) STOLARIJA

ALU STOLARIJA

ALU stolarija koju izrađujemo i ugrađuujemo na objektima je vrhunskog kvaliteta !

Kod ALU stolarije su najpoznatija dva tipa profila:

  • ALU profil bez termo prekida (hladni profil)
  • ALU profil sa termo prekidom

Aluminijumski profili bez termo prekida je hladan profil jer se sve promene toplo-hladno direktno prenose preko profila. Zbog toga, hladni profil ima slabije termičke odnosno izolacione osobine u odnosu na profil sa termo prekidom. Primena ove vrste profila je na komercijalnim objektima (izlozi, panoi, vrata, prozori kancelarije ... itd).

S druge strane ALU profil sa termo prekidom ima izražene termo izolacione karakteristike. Kao takav, topli alu profil ima široku primenu u izradi prozora i vrata za stambene objekte. Kod ovog profila nema kropljenja niti anomalija u zimskim i letnjim uslovima.

Aluminijumski profili se naknadno štite eloksiranjem i plastifikacijom. Plastificirani ALU profili mogu biti u različitim bojama i neznatno su skuplji u odnosu na klasične.

 

PREDNOSTI ALU STOLARIJE

Aluminijumska stolarija je svakako bolji izbor u odnosu na PVC ali je često njena cena ograničavajući faktor za kupce. Takođe, svoju široku primenu ALU stolarija je našla u komercijalnim objektima gde nisu neophodna termo-izolaciona svojstva kakva ima pvc stolarija već se akcenat stavlja na lakoću održavanja i mehaničke karakteristike i otpornost ove stolarije.

Međutim, u poslednje vreme je ova razlika minimalizovana. Tako recimo pvc ulazna vrata orijentaciono koštaju oko 350 evra dok bi takva ALU vrata koštala oko 450 evra.

Naš ALU proizvodni program se zasniva na profilima ALUMIL iz serije 11000 i 15000. Alumil važi za vodećeg proizvođača alu profila u svetu. Kako bi ALU prozori i ALU vrata funkcionisala bez greške, ugrađujemo visoko kvalitetne okove sa jakim unutrašnjim mehanizmom.